Ontdek de prachtige natuur van de Biesbosch tijdens een kanotocht!

De Biesbosch is een uniek natuurgebied dat zich uitstrekt over Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het is een ideale plek om te kanovaren of kajakken en de natuur van dichtbij te ontdekken. Tijdens een kanotocht door de Biesbosch kom je langs prachtige natuur, idyllische dorpjes en rustige wateren. Hieronder vind je meer informatie over wat je kunt verwachten tijdens een kanotocht in de Biesbosch.

 

Natuur in de Biesbosch

De Biesbosch is een uitgestrekt gebied van rivieren, eilandjes en kreken. Het is een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa en een van de belangrijkste wetlands van Nederland. Het gebied is rijk aan flora en fauna en er leven veel bijzondere dieren, zoals bevers, otters, reeën en vele vogelsoorten. Tijdens een kanotocht in de Biesbosch heb je grote kans om deze dieren te spotten. Vergeet daarom niet je verrekijker mee te nemen!

 

Dorpjes in de Biesbosch

Naast de prachtige natuur, kom je tijdens een kanotocht door de Biesbosch ook langs idyllische dorpjes. Zoals het pittoreske dorpje Drimmelen, dat bekend staat om zijn gezellige jachthaven en terrasjes aan het water. Ook het historische vestingstadje Geertruidenberg is een bezoek waard. Hier vind je vele monumenten en bezienswaardigheden uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Daarnaast zijn er diverse gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

 

Wateren in de Biesbosch

De Biesbosch heeft een uitgebreid netwerk van rivieren, kreken en meren. Hierdoor is er voor iedere kanovaarder wel een geschikte route te vinden. Een populaire route is de Rondje Biesbosch, die je langs de mooiste plekjes van de Biesbosch voert. Tijdens deze route kom je langs de smalle kreken van de Brabantse Biesbosch en vaar je over de grote Merwede en het Hollands Diep. Een andere mooie route is de Smokkelroute, die je langs de oude smokkelpaden van de Biesbosch voert. Deze route is vooral geschikt voor de avontuurlijke kanovaarder.

 

Tips voor een geslaagde kanotocht in de Biesbosch

  • Zorg voor een goede voorbereiding. Neem voldoende eten en drinken mee en check van tevoren de weersverwachtingen.
  • Draag geschikte kleding. Het kan in de Biesbosch flink afkoelen, dus neem ook warme kleding mee.
  • Neem een kaart of routebeschrijving mee. Zo voorkom je dat je verdwaalt.
  • Respecteer de natuur. Blijf op de aangegeven routes en verstoor geen dieren of planten.
  • Huur een kano bij een erkend verhuurbedrijf.

 

Op zoek naar een verhuurbedrijf van kano's en kajaks in de Biesbosch? Kijk eens op onze pagina's van provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant. Wil je ook andere delen van Nederland ontdekken? Bekijk dan ook de kajakverhuurbedrijven in andere provincies.