Kano of kajak huren in Drenthe

Ben jij een natuurliefhebber en op zoek naar een leuke manier om de prachtige provincie Drenthe te ontdekken? Huur dan een kajak of kano bij één van de verhuurbedrijven langs de rivier de Drentse Aa en ontdek de mooiste plekjes van de provincie vanaf het water.


25 graden noord

Drouwenerveen

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Kanoën op de Hunze. Een prachtige rivier met natuurlijke meanders waar je genoeg sporen ziet van zowel de bever als de otter. 


Breeland

Annen

Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Sinds jaren kronkelt de Hunze weer door haar oude meanders en zorgt voor een unieke belevenis in Drenthe.


De Borg Recreatie

Schipborg

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Deze kanoroute brengt je over het schitterende riviertje de Drentsche Aa vanuit Schipborg naar De Punt.


De Jongens van Outdoor

Appelscha

Rating: 4 sterren
1 stem

Huur een kano en ontdek het dorpje Ravenswoud en haar prachtige natuurgebieden vanaf het water!


In het Wilde Weg

Drenthe

Rating: 4 sterren
1 stem

Midden in de wildernisnatuur ontdek je op  georganiseerde tochten met gids de sporen van bevers, reeën en vossen.


Per kajak door provincie Drenthe

De Drentse Aa is een prachtige rivier die door het hart van Drenthe stroomt en langs de mooiste plekjes van de provincie voert. Je kunt hier dan ook heerlijk kajakken of kanoën en genieten van de rust en stilte van de natuur. Je peddelt langs pittoreske dorpjes, weilanden en bossen en komt onderweg allerlei planten- en diersoorten tegen.

Naast de Drentse Aa zijn er ook nog tal van andere rivieren, meren en kanalen waar je kunt kajakken of kanoën in Drenthe. Zo is het Zuidlaardermeer een populaire bestemming onder watersporters, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en verschillende vogelsoorten. Andere mooie plekjes om te kajakken of kanoën zijn onder andere het Paterswoldsemeer, het Fochteloërveen en het Noord-Willemskanaal.

Er zijn verschillende verhuurbedrijven in Drenthe waar je een kajak of kano kunt huren. Je kunt kiezen uit diverse routes, afhankelijk van je niveau en interesses. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ontspannen tocht over de Drentse Aa, of juist voor een uitdagende tocht over het Zuidlaardermeer.

Bij de meeste verhuurbedrijven kun je ook terecht voor een georganiseerde kajak- of kanotocht onder begeleiding van een gids. Dit is een leuke en leerzame manier om meer te weten te komen over de natuur en geschiedenis van Drenthe en om ondertussen actief bezig te zijn.

Het huren van een kajak of kano in Drenthe is een fantastische manier om de provincie te verkennen. Het is een sportieve en avontuurlijke activiteit waarbij je op een unieke manier de natuur kunt beleven en kunt genieten van de rust en stilte. Bovendien is het een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie, waarbij je samen herinneringen kunt maken.

Kortom, ben jij op zoek naar een leuke en avontuurlijke manier om de prachtige natuur van Drenthe te ontdekken? Huur dan een kajak of kano bij één van de verhuurbedrijven langs de Drentse Aa of één van de andere mooie plekjes en geniet van een unieke ervaring vanaf het water.