Kano of kajak huren in Friesland

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke manier om de prachtige provincie Friesland te ontdekken? Huur dan een kajak of kano bij één van de verhuurbedrijven in de stad Leeuwarden en vaar langs de pittoreske Friese dorpjes, op het uitgestrekte IJsselmeer of op één van de vele andere Friese meren.

 

Drijfveer

Akkrum

Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Dé uitvalsbasis voor jouw  zomervakantie. Ontdek de Friese Meren, de natuur en de gezellige watersportdorpjes.


De Twirre

Earnewâld

Rating: 4 sterren
2 stemmen

Met een kano kom je vanaf Eernewoude op de mooiste plekjes in Nationaal Park De Alde Feanen

Per kajak door provincie Friesland

Met een kajak of kano kun je op een sportieve en ontspannen manier de natuur van Friesland verkennen. Je peddelt door de prachtige natuur en geniet van de rust en stilte. Tijdens de tocht kom je langs historische bezienswaardigheden en mooie dorpjes waar je even kunt aanleggen om de omgeving te verkennen. Het is een fantastische manier om de provincie te verkennen en tegelijkertijd je conditie op peil te houden.

Leeuwarden is een ideaal startpunt voor een kajak- of kanotocht. Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je een kajak of kano kunt huren. Je kunt in Friesland kiezen uit verschillende routes, afhankelijk van je niveau en interesses. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ontspannen tocht over het kalme water van de Dokkumer Ee, of juist voor een uitdagende tocht op de Waddenzee.

Het IJsselmeer is het bekendste en grootste meer van Nederland en biedt veel mogelijkheden voor watersporters. Met een kajak of kano kun je langs de prachtige kustlijn van Friesland varen en genieten van de weidse uitzichten. Tijdens zo'n kajaktocht kom bijvoorbeeld je langs pittoreske dorpjes zoals Hindeloopen, Makkum en Stavoren, waar je even kunt aanleggen en de omgeving kunt verkennen.

Naast het IJsselmeer zijn er nog tal van andere meren waar je kunt kajakken of kanoën. Zo is het Sneekermeer een populaire bestemming voor watersporters en biedt het meer tal van mogelijkheden om te varen. Andere meren die de moeite waard zijn om te verkennen zijn de Fluessen, het Tjeukemeer en de Kagerplassen.

Ook de Friese dorpjes zijn een absolute aanrader om per kajak of kano te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tocht langs de elf steden van Friesland, waarbij je langs historische bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden komt. Tijdens de tocht kom je langs steden als Leeuwarden, Sneek, Stavoren en Harlingen, waar je kunt genieten van de lokale cultuur en gastvrijheid.

Kortom, het huren van een kajak of kano in de provincie Friesland is een absolute aanrader voor iedereen die op een avontuurlijke manier de prachtige natuur en cultuur van deze provincie wil ontdekken. Of je nu kiest voor een ontspannen tocht langs de Friese dorpjes of juist voor een uitdagende tocht over het IJsselmeer, je zult versteld staan van de schoonheid van Friesland vanaf het water gezien.